Snel naar
Inhoud

Snel, slow of geurig

Vaak leggen we vlees op de barbecue dat snel klaar is. Hamburgers, voorgegaarde kip, worsten, spiesjes of koteletten zijn vlak boven hete kolen in een mum van tijd klaar. Maar barbecueën kan ook 'slow', bijvoorbeeld met grotere stukken vlees die op lagere temperatuur langzaam garen. De Keurslager maakt van elke barbecue een succes.

Snel
Lekker snel grillen op een gloeiend hete barbecue. Zodra u op de kooltjes of briketten een grijs aslaagje ziet, is de barbecue op de juiste temperatuur. Dit is het moment om vlees met een korte bereidingstijd snel te grillen. Denk aan biefstukjes, spiesen, voorgegaarde kipproducten, worstjes, ribeye, steak, lamskoteletjes en varkensoester.

Slow
Langzaam garen kan alleen als u uw barbecue af kunt sluiten met een deksel. Dan kunt u op uw gemak een hele kip of een dikke entrecote op de barbecue bereiden. Zorg er voor dat er direct onder het vlees geen kooltjes liggen. Plaats daar bijvoorbeeld een aluminiumbakje dat de sappen op kan vangen. Doordat het vlees langzaam gaart, droogt de buitenkant minder uit en kunnen vleessappen zich geleidelijk herverdelen. Hierdoor blijft het vlees als geheel veel malser en sappiger.

Geurig
De rook van de barbecue geeft een extra aroma aan uw vlees. Dat effect kunt u versterken door die rook extra geur te geven (en door het deksel op de barbecue te plaatsen). Denk bijvoorbeeld aan kruiden zoals rozemarijn, basilicum, tijmtakjes en jeneverbes.Menu onder