Snel naar
Inhoud

Filet americain

In Nederland gaat het meeste vlees linea recta de pan in. Toch is veel rundvlees ook rauw niet te versmaden. De steak tartare is bijvoorbeeld in België en Frankrijk en andere landen een ware delicatesse, die hier nog nauwelijks op tafel komt als hoofdgerecht. Wel helemaal ingeburgerd: het broodje filet americain. Een traktatie van rood vlees!

Filet americain bestaat uit 100% zeer mager, gemalen rundvlees. Het wordt rauw geserveerd, nadat er met enkele ingrediënten als zout, peper, ui en worcestersaus die geheel eigen smaak aan is gegeven.

Smaakvolle combinaties

Filet americain gaat traditioneel uitstekend samen met een gekookt eitje en een gesnipperd uitje. Ook filet met gepekelde ansjovis is een mooie, klassieke combinatie. Een keer wat anders? Filet met pesto, olijven, augurk, rucola, kappertjes of groene peperkorrels vormen een smaakvol gezelschap.

Filet carpaccio

Naast dagelijks verse filet americain heeft de Keurslager ook een eigen variant: filet carpaccio, filet americain met een heerlijke zelfgemaakte carpacciodressing, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.Menu onder