Snel naar
Inhoud

Grillen

Meten is weten

Bij grote stukken vlees is het gebruik van een kerntemperatuurmeter erg handig. Die steekt u in het vlees voordat het op de barbecue gaat. Zo'n thermometer is verkrijgbaar bij de Keurslager. De hieronder genoemde graden kunt u als richtlijn gebruiken.

  rood rosé gaar
Rundvlees  48°C  55°C  70°C
Kalfsvlees  55°C  70°C
Varkensvlees    60°C  70°C
Lamsvlees    55°C  70°C
Kip      75°C

Vlees garen

Geef vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed. Om het vlees op het rooster te leggen en om te keren, kunt u het beste een vleestang gebruiken. De vleessappen blijven in het vlees bewaard als u er niet in prikt. Bestrijk het vlees op het rooster regelmatig met olie, zo blijft het vlees sappiger. En strooi vooraf nooit zout op het vlees. Zout zorgt voor vocht waardoor het vlees niet goed bruin wordt.

Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Even later gaat dat vanzelf. Moeilijk te keren stukken vlees kunnen in een klem- of grillrooster worden gegrild. Door gebruik te maken van aluminiumfolie of aluminiumbakjes kan het vlees niet verbranden en kunnen sappen en marinades niet in het vuur komen.

Vlees bewaren

U kunt vlees dat u een dag eerder bij de Keurslager heeft gekocht invriezen, mits het vlees constant in de koeling is bewaard. Vlees dat al diepgevroren is geweest, kan niet opnieuw worden ingevroren. U kunt het ontdooide vlees nog wel een dag in de koelkast bewaren.Menu onder