Snel naar
Inhoud

Hamburger

We eten met elkaar nogal wat hamburgers. Jammer daarbij is, dat hamburgers met name gegeten worden tijdens een snel bezoek aan een hamburgertent. We zeggen ‘jammer’ omdat een vers bereide hamburger thuis aan smaak zoveel meer te bieden heeft. Wie de moeite neemt zelf even de pan op het vuur te zetten, kan aan een hamburger écht een overheerlijke maaltijd hebben.

De naam

De hamburger zoals wij die nu kennen, werd voor het eerst bereid in de Duitse stad Hamburg. Hier werd het vlees voor het eerst gebakken en daarna gereserveerd op het nu nog zo bekende ronde broodje. En inderdaad; hier komt de naam hamburger ook vandaan. Emigranten uit Hamburg namen het mee naar de Verenigde Staten, waar het zeer goed in de smaak viel. Met name de Joodse emigranten zorgden voor een snelle verspreiding in Amerika. Rond het eind van de vorige eeuw werd daar gesproken van hamburger beefsteak, dat later verkort werd tot hamburger.

Broodje

Wie thuis zijn hamburger maakt, kan beginnen met een hamburger van de Keurslager. Maar daarmee ben je er niet. Je hebt ook minimaal een wit bolletje nodig, een kleine ui, wat kropsla, mayonaise en ketchup. In de verdere aankleding van je hamburger heb je de vrije hand. Veel mensen vinden gebakken ananas, chilisaus, kaas of gebakken bacon er lekker bij.Menu onder