Snel naar
Inhoud

Nieuws

Wessel en Kevin zijn klaar om Nederland te vertegenwoordigen

IYBC 2018 presentatie wedstrijdtenuefebruari 2018 Op 27 en 28 februari 2018 hopen Wessel Starink en Kevin van der Veen de beste jonge slagers van Europa te worden tijdens de 'International Young Butchers' Competition' in Parijs. lees verder

Gezonde snack: worstenbroodje voor topsporters

worstenbroodje.jpgaugustus 2017 Onderzoekers aan Sportcentrum Papendal is het gelukt om een worstenbroodje te maken dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens supergezond. De gezonde snack is nu nog alleen beschikbaar voor de topsporters die in Papendal trainen. Binnenkort zijn de worstenbroodjes ook verkrijgbaar in kantines van diverse amateurvoetbalclubs in heel Nederland. lees verder

Australiërs de grootste vlees-eters

Kogelbiefstukaugustus 2017 Met jaarlijks 111,5 halve kilo vlees per persoon zijn Australiërs de grootste carnivoren ter wereld, gevolgd door Nieuw-Zeelanders, Oostenrijkers en Argentijnen. Australiërs eten dus meer dan 300 gram per dag, dat is een flinke biefstuk. Nederlanders zijn bescheidener en eten jaarlijkse gemiddeld 85,50 kg vlees. Onder vlees verstaan de onderzoekers achter deze cijfers: rund, kip, lam en varken. lees verder

`Door snacks te eten kun je stellen dat je duurzaam bezig bent`

frikandelaugustus 2017 We mogen in Nederland trots zijn op onze vleesverwerking, stelt hoogleraar veterinaire volksgezondheid Peter Koolmees in de Zomerrubriek van de Volkskrant `De Pluim`. Miljoenen kilo's vlees schrapen we wekelijks van de botten, dit restvlees eindigt in snacks of wordt geëxporteerd. 'Je kunt stellen dat je duurzaam bezig bent als je een snack eet.' lees verder

92% van de Nederlanders eet dagelijks tussendoortje

Italiaanse borrelplankjuli 2017 Nederlanders houden van snacken! Ruim negen op de tien (92%) nemen dagelijks een tussendoortje. Nederlanders zijn vaak impulsieve snackers. Vier op de tien mensen worden minstens een keer per dag verleid tot een ongepland tussendoortje. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope. lees verder

"60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie"

BBQ_campagne_Banner_930x340_1juni 2017 Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue. Mannen worden niet alleen door zichzelf bestempeld als de beste persoon achter de barbecue; 40 procent van de vrouwen geeft aan de barbecuetang het meest toe te vertrouwen aan haar vriend of man, gevolgd door haar vader (13%). Dit blijkt uit het Nationaal BBQ-onderzoek 2017 van de Vereniging van Keurslagers onder ruim 1.000 Nederlanders. lees verder


Menu onder