Snel naar
Inhoud

Rosbief

Gegrilde perfectie

De naam ‘rosbief’ komt van het Engelse ‘roast beef’ en dat is het ook letterlijk: geroosterd rundvlees. Rosbief is een mager stuk rundvlees dat wordt gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis van een rund. De mooiste rosbief haalt uw Keurslager uit de dunne lende. Zeen, vlies en vet worden door de slager verwijderd en dan is het vlees klaar voor de bereiding.

Die bereiding is eigenlijk maar minimaal. Alleen de buitenzijde van de rosbief moet immers gebraden worden. Haal voor een goede bereiding het vlees minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Wrijf de rosbief in met zout en versgemalen peper en laat dit 10 minuten staan. Bereiden kan in een braadslee met boter in een voorverwarmde oven van 160 ˚C. Reken op ongeveer 5 minuten per 100 gram vlees. Veel beter is het te werken met een kerntemperatuurmeter. Is de kern van het vlees 48˚C dan is het vlees perfect. Bedruip de rosbief elke 10 minuten en laat het vlees rusten voor u het aansnijdt.

Natuurlijk verkoopt uw Keurslager ook rosbief als broodbeleg. Hier is het vlees al gebraden en gekruid en kunt u de vleeswaren zo op de boterham gebruiken. Of in een voorgerechtje of salade natuurlijk. Probeer ook eens rosbief met wat tonijnsalade als borrelhapje. Dat blijkt een perfecte combinatie.Menu onder