Snel naar
Inhoud

Specials

Specials: meesterwerkjes van uw Keurslager

De Knapzak

Week na week maakt uw eigen Keurslager kleine meesterwerkjes: de specials. Kijk mee hoe de slager de Knapzak maakt; één van de specials van deze maand. We geven hier de beschrijving voor één persoon.

  1. Rol een plakje bladerdeeg uit met een deegroller tot een lapje van 20 bij 20 centimeter. Met wat bloem op het werkblad plakt het bladerdeeg daar niet aan vast.
  2. Snijd 80 gram kippendijenvlees in kleine reepjes en vermeng dit met 50 gram Chinese roerbakgroenten en 25 gram grillkruidenolie.
  3. Leg het mengsel in het midden van het bladerdeeg en vouw de pakketjes dicht als een zakje. Smeer tot slot het pakketje in met wat losgeklopt eigeel.
  4. Bak de Knapzakjes nu 10 minuten in een oven van 210˚C. Temper de oven tot 170˚C en bak ze nog 15 minuten.

Met wat geduld en toewijding is dit dus goed te doen thuis. Maar het hoeft niet: uw Keurslager heeft de Knapzak immers ook kant-en-klaar voor u klaarliggen voor
€ 2,25 per stuk. 

 

Terug



Menu onder