Snel naar
Inhoud

Specials

Met het ontstaan van de Keurslager vereniging kwam er een verandering in de vleesconsumptie. Langzaam maar zeker maakten de vleesdelen en –lappen plaats voor zogenaamde ‘vlugklaarspecialiteiten’. Het begon allemaal met de slavink. Begin van de jaren ’50 is dit vleesproduct ontwikkeld door een Keurslager. 

Toen bleek dat de slavink enorm in de smaak viel, legden de Keurslagers zich steeds meer toe op het ontwikkelen van vleesspecialiteiten. Het resultaat? Elke twee weken een nieuw product, de Special, in onze toonbank! 

Specials van de Keurslager: een stukje vlees gecombineerd met vleeswaren, groente, fruit of kaas. Hier zijn enkele Specials uitgelicht.

Jambon bonbon

Hartige bonbon van gedroogde ham gevuld met varkensoester, mozzarella en tomaat. 8-10 minuten bakken in de oven op 180 graden.

Bergspitz

Zacht en lekker gekruid gehakt met een pikante touch van oude kaas. Je waant je in de bergen. Bakken in de koekenpan ca. 8-10 minuten afhankelijk van de dikte van de berg.

Peanut pie

Krokant pakketje gevuld met kip. Een beetje Oosters pikant, maar toch zacht. 20 minuten bakken in de oven op 200 graden.

Pittig preipakketje

Een mals varkenslapje gevuld met knapperige prei, chorizo en een stukje brie bovenop. Bakken in de koekenpan ca. 6-7 minuten. De laatste paar minuten de brie erop leggen en laten smelten.

Carpaccio varkenshaas

Zacht varkensvlees op een bedje van knapperige courgette in een romige saus. 8 - 10 minuten bakken in de oven op 180 graden.

Worstjes enzo

Een verrassende mix van lekker gekruide mini saucijsjes en knapperige groenten. Roerbakken ca. 6-8 minuten.

 


Menu onder