Snel naar
Inhoud

Spaanse stoofschotel

Natuurlijk, Sinterklaas is het feest van de chocoladeletters, marsepein, pepernoten en banketstaaf. Wat ons betreft hoort daar een hartige tegenhanger bij. Daarom in Proef... ook het recept voor een Spaanse stoofschotel. Lekker om op tafel te zetten voordat de pakjes uitgepakt gaan worden.

Benodigdheden

  • 4 runderstooflapjes,
  • 2 eetlepels speculaaskruiden,
  • 500 g schoongemaakte zilveruitjes,
  • 1 laurierblad,
  • 3 kruidnagels,
  • ½ liter rode wijn,
  • 8 gedroogde vijgen,
  • 50 g margarine

Bereiding

Bak de runderlapjes goed bruin aan in een klont margarine met de speculaaskruiden en de schoongemaakte zilveruitjes.

Blus af met de rode wijn en voeg de laurier en kruidnagels toe.

Stoof de lapjes gaar in ongeveer 2 uur. Voeg af en toe een beetje warm water toe. Kook de laatste twee minuten de vijgen mee.

Serveertip

Lekker met romige aardappelpuree.

Terug



Menu onder