Snel naar
Inhoud

Winactie 'BurgerMeester'

Bedankt voor al jullie lekkere recepten voor een broodje hamburger!

De 5 winnaars met hun #BurgerMeester recept staan hieronder. Van harte gefeliciteerd! Dat is een Keurslager barbecue-cadeaukaart t.w.v. € 50,- waard.

William Kampen

"Een broodje, gegrild in kruidenolie, een zelf geknede Black Angus burger met Mexican Smoked Applewood zout, Mexican Chipotle saus, ijsbergsla, lente-ui, knapperige bacon, augurk, English matured cheddar, Gran Luchito Mexican Smoked Ketchup.

Deze maak ik regelmatig!"

Suzan Tolk

"Een blik ananas laten uitlekken en het vocht opvangen. In dit vocht doe je twee eetlepels ketjap, dit goed mengen. Hier de hamburgers inleggen en een half uurtje laten intrekken... In de tussentijd uien snijden en ananasschijven afdekken.

Na het half uur bak je de hamburgers in een pan mooi bruin. Beetje zout en peper erop.

Vervolgens bak je de ananas en de uien lekker bruin en ontbijtspek bak je in een droge pan lekker bruin.

Dan pak je een Italiaanse bol, die snij je door: sla erop, hamburger erop, ananas en uien erop, twee plakjes spek erbij en een paar plakjes kaas erop.

En genieten maar: een heerlijke hamburger waar het hele gezin van kan genieten."

Pieta Verwijs

"Broodje gegrilde hamburger met plakjes Tomme de Savoie kaas (die eerst in een koekenpan op laag vuur gesmolten zijn). Daar bovenop met ahornsiroop gekaramelliseerde dunne ringetjes rode ui. Daar bovenop wat jonge bladsla en als laatste de bovenste helft van het broodje, ingesmeerd met eigengemaakte cocktailsaus.

Tijdens het bakken van de hamburger leg je het broodje gedurende één minuut in het midden van de oven onder de grill. Eigengebakken frietjes erbij... verrukkelijk!

De cocktailsaus maak je van 1 eidooier, 1 eetlepel mosterd, 100 ml zonnebloemolie, 2 eetlepels tomatenketchup, zout en peper. Meng de eidooier met behulp van een kleine garde door de mosterd. Voeg vervolgens beetje bij beetje de zonnebloemolie toe en roer tot er een egale emulsie is ontstaan. Roer er vervolgens tomatenketchup doorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe."

Boris van Oosterom

Vlees is zelf lekker al van de Keurslager en natuurlijk van Keurslagerij Patrick Teunissen in Didam :). Daarom kruid ik de hamburgers niet meer van de Keurslager.

"Het broodje kan je zelf maken, maar een Italiaanse bol van Paul Berntsen smaakt uitstekend en kan zeker ook gebruikt worden.

De hamburger wordt gegrild op een houtskool gestookte BBQ met daarnaast een paar dikkere plakken verse bacon.... waar de bacon vandaan komt hoef ik dan niet te zeggen :) Heel kort komt er een plakje Cheddar kaas van de kaasboer overheen om even te smelten.

Uienringen van de rode ui worden ook even kort gegrild op de BBQ.

De Italiaanse bol wordt even een minuutje opengesneden meegegrild op de BBQ (om en om) om die lekkere knisperige bite te hebben.

Het opbouwen van de totale creatie is als volgt:

  • De bodem van de Italiaanse bol wordt kort ingesmeerd met een sausje bestaande uit echte mayonaise (liefst zelf gemaakt), fijngesneden augurk, fijngesneden knoflook, tomatenketchup, yoghurt en een paar druppels tabasco.
  • Daar bovenop de gegrilde bacon (mag uitsteken).
  • Daar bovenop de hamburger met de gesmolten Cheddar en als laatste de gegrilde uienringen.
  • De top van de Italiaanse bol komt er natuurlijk bovenop.

Ik kies bewust niet voor sla en tomaat, want dat haalt de temperatuur van het vlees omlaag en vlees komt het best tot zijn recht zonder al teveel extra dingen.

De saus, bacon en ui is voldoende! Vlees is lekker genoeg!"

Remco Nicolaas

"Tja, zoveel varianten mogelijk. Maar deze is voor de speciale gelegenheid:

Neem lekkere witte bollen van een goede bakker (of bak ze zelf). Snij ze open en rooster met de binnenkant op het rooster zodat ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Doe daarna een laagje mayonaise op de onderste helft (het lekkerste is eigen gemaakte mayonaise). Doe er dan een plukje ijsbergsla op. Leg daarop vier schijfjes komkommer. Druk de boel goed aan (want het moet natuurlijk wel in één keer  in je mond straks).

Vervolgens zijn er diverse manieren om een hamburger klaar te maken. Mijn all-time favourite is op de BBQ. Dat geeft net dat extra lekkere smaakje. Want een hamburger van de slager is van goede kwaliteit en heeft daarom geen extra kruiden nodig. Het ligt er een beetje aan wat voor een BBQ je hebt. Ik gebruik de COBB met een grillplaat. Deze plaat is dicht, wat het mogelijk maakt om in het braadvet nog wat ui te grillen.

Doe de hamburgers op de komkommer en leg er meteen een lekker stukje cheddar kaas op, die kan dan nog wat smelten door de warmte. Leg er de gebraden ui op. Eén schijfje van een grote tomaat, wat tomatensaus en in reepjes gesneden augurk erop om het af te maken. En dan natuurlijk de bovenste helft van het broodje.

Tip 1: snij het broodje zo dat de helften nog aan elkaar zijn. zo kan je het broodje wat makkelijker eten zonder knoeien

Tip 2 : snij plakjes niet te dik, anders wordt het broodje veel te dik. Het is even zoeken naar de juiste verhoudingen.

Eet smakelijk!"


Menu onder