Procureur

Meer soorten varkensvlees

hamlappen-italiaanse-lr-proef-4-2019-jpg

Hamlap

Ham is afkomstig van de bil van het varken. De hamlap wordt traditioneel van de achterbout in dikke plakken gesneden. Hamlappen zijn vanwege hun vorm en stevige structuur heel gemakkelijk in reepjes of blokjes te snijden. Daardoor wordt het vlees veel gebruikt voor wokgerechten of andere eenpansmaaltijden.


Procureur

Iedereen kent de hals- of schouderkarbonade, maar is de procureur ook bekend? Dit malse vlees staat steeds meer in de belangstelling. Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

procureur-rollade-v2-kerst-200801-hr-jpg

Varkenslap

Een varkenslap moet het niet van zijn uiterlijk hebben. Sterker nog, de plakken zien er wat ‘rommelig’ uit. De verklaring ligt in de herkomst van het vlees. Meestal gebruikt de Keurslager de schouder van het varken. Dit vlees is grover van draad. En vetter. Verder kenmerkt een varkenslap zich door een losse structuur. Maar ook door een geweldige smaak! Het kost alleen wat meer tijd – gemiddeld 45 minuten – om ervan te genieten.