Winter BBQ

 

Voor een echte barbecueliefhebber is het altijd weer om te barbecueën. Juist in de winter, als het buiten koud is, brengen de gloeiende kolen warmte. Letterlijk én figuurlijk. Zorg voor geschikte recepten en de juiste voorbereiding. Jouw Keurslager helpt je er graag bij!

Tip: Zet de barbecue uit de wind

In de zomer is het al verstandig, maar zeker in de winter geldt: zet de barbecue als het even kan uit de wind. Zo gaat er minder energie en warmte verloren. Dat gaat in de winter namelijk nog sneller dan in de zomer.

Tip: Gebruik een barbecue met deksel én kerntemperatuur

Een BBQ met deksel is in de winter onmisbaar. Het kan langer duren, totdat het vlees gaar is. De deksel zorgt dan voor extra isolatie. Een kerntemperatuur biedt ook uitkomst: hiermee kun je gemakkelijk bepalen of het vlees onder de deksel gaar is!

Tip: Zorg voor voldoende licht

In de zomer blijft het ’s avonds langer licht, je kunt goed zien wat je doet. Vergeet niet dat het in de winter anders is. Zorg dus voor voldoende (werk)licht bij de barbecue.