Cote de Boeuf

Vleeswijzer

Er zijn talloze soorten vlees. De Keurslager leert je alles over rundvlees, varkensvlees, kip & kalkoen, lamsvlees en wild. Maar, ook voor voor advies over vleeswaren en Keurslager Specials kun je bij ons terecht. Op onderstaande pagina’s lees je meer over de verschillende soorten vlees en vind je de lekkerste recepten!

Cote de Boeuf

Rundvlees

Er bestaan wereldwijd meer dan 1.000 runderrassen. In de Keurslager-toonbanken komen vooral de volgende runderrassen terug: Belgische blauw, Blonde d’Aquitaine en verbeterd roodbont. De leefomgeving – weiland of heuvellandschap – is heel bepalend voor de structuur van het vlees. Zo leidt veel beweging tot veel spierontwikkeling. En tot minder vet. Afhankelijk van de leefomgeving krijgen de dieren andere voeding. Elk ras kenmerkt zich door een eigen smaak. Vraag jouw Keurslager gerust naar zijn keuze.


Varkensvlees

Het ene varken is het andere niet. Keurslagers hebben een uitgesproken voorkeur voor bepaalde soorten. Zo levert dat beetje extra vet op de rug mooi, stevig varkensvlees op. En ook de leeftijd, waarop het varken wordt geslacht, is bepalend voor de kwaliteit van het vlees. Nieuwsgierig naar de keuze van jouw Keurslager? Vraag het hem gerust. Ook als je wilt weten welk stuk vlees je het beste voor een bepaald gerecht kunt gebruiken.

Beenham met asperges

Kip & Kalkoen

Kipfilet, drumsticks of een hele kip… In de soep, oven of op de barbecue… Kip valt altijd in de smaak! Het vlees is van zichzelf heel neutraal. Ook is het snel te bereiden en super mager. Als je het vlees van een kalkoen naast dat van een kip legt, dan valt op dat kalkoenvlees donkerder is: het bevat meer ijzer. Verder is het grover van structuur. Bovendien is een kalkoen groter dan een kip. Er zit dan ook meer vlees aan. Net als kip is kalkoenvlees lekker mals en mager.


Lamsvlees

Uniek aan lamsvlees is dat het een eigen smaak heeft. Bovendien is het heel mager. En je kunt het op verschillende manieren klaarmaken: grillen, bakken, braden en stoven. Overigens smaakt het ene lam anders dan het andere. Dat heeft vooral met voeding te maken. Van Texelse lammeren is bekend dat ze zilt gras eten. Daarentegen smaakt het vlees van een dier, dat heide heeft gegeten, meer naar kruiden. De Keurslager vertelt je graag voor welk lamsvlees hij heeft gekozen.


Wild: hertenbiefstuk

Wild

Ree, hert en haas, al deze wildsoorten zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij de Keurslager. In het jachtseizoen vers, in de andere maanden bevroren. De smaak van wild laat zich het beste omschrijven als ‘anders’. Je proeft gewoon dat de beesten in de vrije natuur hebben geleefd. En veel in beweging waren. Zo is het vlees beter doorbloed, donkerder van kleur en voller van smaak. Wild heeft dan ook niet meer nodig dan wat peper en zout.


Vleeswaren

Vleeswaren zijn een bron van eiwitten en mineralen. Eiwitten zijn belangrijk voor spieropbouw en geven een verzadigd gevoel.

Op een broodje, tussendoor of als onderdeel van de maaltijd, vleeswaren smaken altijd. Zeker die van de Keurslager! Je proeft gewoon de passie voor zijn vak. Dat begint met de grond- en hulpstoffen: alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. En de recepten ontwikkelt hij gewoon zelf. In zijn eigen worstmakerij. Met het grootste gemak maakt hij vleeswaren ‘op maat’. Maar ook gluten- of allergenenvrij. Vraag ernaar bij jouw Keurslager.

Keurslager achterham

Surpriserol

Keurslager specials

Elke twee weken heeft uw Keurslager een nieuw creatief product. Deze ‘Specials’ zijn wisselende vleesproducten die met veel creativiteit en zorg ontwikkeld zijn. Hierbij wordt vlees gecombineerd met vleeswaren, groente, fruit of zelfs kaas. Zo zet je in weinig tijd iets speciaals op tafel!