
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 kg spareribsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e160 ml honingu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e120 ml sojasausu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e90 ml oestersausu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 g bruine suikeru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e7 cm stuk gember, gerasptu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 teentjes knoflook, gepletu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e30 ml tomatenpureeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl cayennepeperu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 tl gemalen kaneelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e5 hele takjes rozemarijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eMac u005cu0026amp; Cheese Mini Muffins:u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 g elleboog macaroniu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el boter (voor invetten vorm en boter voor invetten pan)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el gezouten boteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1/4 theelepel paprikapoederu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el bloemu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e125 ml volle melku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 g Cheddarkaas, gerasptu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 lente-uitjes, in ringetjes gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ezoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003cpu005cu003eMarineertijd: 4 uuru005cu003cbr /u005cu003eBereidingstijd: 35 minutenu005cu003cbr /u005cu003eBarbecuetijd: 2,5 uuru005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eSpareribsu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de spareribs in een niet-metalen schaal. Meng alle ingrediu005cu0026euml;nten voor de marinade door elkaar en schenk het over de spareribs. Dek het vlees af en laat het minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast marineren.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de BBQ tot ongeveer 150˚ C. Richt de BBQ in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Sluit het deksel en laat de spareribs 2,5 uur garen. Bestrijk het vlees af en toe met de marinade.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGril het vlees (indirecte garing) op een 180u005cu0026ordm; C tot 190u005cu0026ordm; C graden gestookte BBQ en geef de laatste 10 minuten aan beide kanten wat meer hitte. Zorg voor een kerntemperatuur tussen 73u005cu0026ordm; C en 75u005cu0026ordm; C. Snijd de spareribs in porties en serveer ze samen met de Mac u005cu0026amp; Cheese Mini Muffins.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON (BEREKEND MET EEN KWART DEEL VAN DE MARINADE): 650 KCAL (2730 KJ). EIWIT: 61 G. VET: 39 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003cbr /u005cu003eu005cu003cbr /u005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eMac u005cu0026amp; Cheese Mini Muffinsu005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 200˚ C en vet een mini-muffinvorm (met antiaanbaklaag) goed in met boter.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook de macaroni 5 minuten op hoog vuur in een pan met gezouten water en giet de pasta af.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSmelt de boter in de lege pan, voeg paprikapoeder en bloem toe en roer het mengsel 2 minuten. Voeg al roerend de melk toe, tot de saus klontvrij is. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas en de uitgelekte macaroni toe. Roer alles door elkaar tot de kaas en saus goed verdeeld zijn. Verdeel de macaroni en kaas in de muffinvormpjes met een lepel. Druk dit zeer stevig aan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBak de macaroni vervolgens in 15 minuten gaar en kleverig. Leg de vormpjes op een rooster en laat de macaroni met kaas ten minste 10 minuten afkoelen. Haal de mini-muffins uit de vorm en garneer ze met lente-uitjes.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 500 KCAL (2100 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 27 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 43 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e