Ananascompote met vanilleijs		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										6 personen									
							
										
							
								
										Nagerecht									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
1 rijpe ananas
2 dl sinaasappelsap, vers geperst
2 theel. aardappelmeel
1 borrelglas marasquin (likeur)
2 kiwi's
6 rode marasquinkersen (uit een potje)
vanilleijs
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het sinaasappelsap aan de kook en bind het met het aangeroerde aardappelmeel. Roer de marasquin door de saus en schep er de ananasblokjes door. 
Stap 2
Snijd de geschilde kiwi's in plakjes. Schep in iedere coupe een bol vanillijs en verdeel daarover de ananascompote. Garneer met de kiwi en een rode kers. 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!