Andijviestamppot met pancetta en rodepeperjus
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 150 g pancetta, in plakjes
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 500 g rauwe andijvie, gesneden
  • 200 ml warme melk
  • 2 el mosterd
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • 40 g roomboter, in blokjes
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • Peper en zout

Rodepeperjus

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 rode pepers, in stukjes (zonder zaadlijst)
  • 2 el appelazijn
  • 3 el ketjap manis
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden.
  2. Kook de aardappels in water met een snufje zout in 20 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen de plakjes pancetta krokant in een droge koekenpan en houd het warm op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Fruit vervolgens de ui in dezelfde pan en houd deze apart.
  4. Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de roomboter en warme melk. Roer er in delen de andijvie en geraspte kaas doorheen. Warm het geheel nog even goed door op laag vuur.
  5. Schep de andijviestamppot in een schaal en verdeel er de uienringen en plakjes pancetta overheen.

Rodepeperjus

  1. Verhit de olijfolie in een steelpannetje en fruit de sjalotten, knoflook en rode pepers. Blus af met azijn, ketjap en bouillon. Breng het vervolgens aan de kook, laat het even doorkoken en pureer met een staafmixer.
  2. Serveer de stamppot met de rodepeperjus.

Voedingswaarden per persoon: 607 kcal (2533 kJ). Vet: 31,0 g (waarvan 14,6 g onverzadigd). Eiwit: 26,8 g. Koolhydraten 50,2 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!