Antipasti met mousse van mortadella		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Voorgerecht									
							
										
							
								
										Vleeswaren									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Onbekend									
							
							
Ingrediënten
- 300 g mortadella – (Italiaanse worstsoort), waarvan 200 g fijngesneden
 - 100 g ricotta
 - 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
 - 1 bolletje truffelworst met Parmezaan (saltufo)
 - 1 eetlepel vloeibare room
 - 1 eetlepel gepelde pistachenootjes, gehakt en licht geroosterd
 - 100 g Parmaham
 - 100 g spianata romana
 - 1 eetlepel zwarte olijventapenade
 - 50 g kerstomaatjes
 
Bereidingswijze
- Pureer 200 gram van de mortadella met de ricotta en de Parmezaanse kaas in een staafmixerbeker.
 - Voeg de room toe totdat een mooie homogene massa ontstaat.
 - Roer er als laatste de pistachenootjes doorheen.
 - Stel een mooie plank samen met quenelles (bolletjes) mortadellamousse en de verschillende soorten vleeswaren.
 - Garneer eventueel met kerstomaatjes van de grill of zongedroogde tomaatjes. Serveer er lekker brood en zwarte olijventapenade bij.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!