Aziatische kipfilet met zijdezachte gochujang-botermousse
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Bijgerecht
Kip
Internationaal
Kerst

Ingrediënten

Kipfilet

  • 300 g kipfilet, in blokjes van 1 cm
  • 2 el sojasaus
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el honing
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 2 takjes munt, blaadjes fijngehakt
  • 1 el olijfolie + een beetje om in te bakken
  • ½ tl chilivlokken

Gochujan-botermousse

  • 200 g gezouten
  • roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 el gochujang (Koreaanse chilipasta)\u003c/li>
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl rijstazijn
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ciabatta

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus met de knoflook, honing, limoensap en -rasp, munt en olijfolie. Roer dit goed door en leg hierin de stukjes kipfilet. Laat ze 30 minuten marineren.
  2. Verhit olijfolie in een gourmetpannetje en bak hierin kort de gemarineerde kip, tot deze gekleurd is aan de buitenkant.
  3. Serveer met ciabatta en opgeklopte gochujang-boter.

Gochujan-botermouse

  1. Doe de roomboter in een kom en klop deze met een handmixer 3 tot 5 minuten romig.
  2. Voeg gochujang, gembersiroop, rijstazijn en sinaasappelrasp toe. Klop het geheel nog even goed door en proef of je nog een smaakmaker wilt toevoegen.
  3. Schep de boter royaal op een klein taartplateau en garneer met wat sinaasappelrasp of gerookt paprikapoeder.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!