Bami met boerenham		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Koken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Chinees									
							
										
							
								
										Winter									
							
							
Ingrediënten
- 150 g gekookte boerenham, in blokjes gesneden
 - 1 liter kippenbouillon
 - 400 g mie-nestjes
 - 1 prei
 - 1 teentje knoflook, fijngesneden
 - 2 eieren
 - zonnebloemolie
 - peper en zout
 
Bereidingswijze
- Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de mie-nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snijd de prei in halve ringen en was deze grondig met koud water. Klop de eieren los in een kommetje.
 - Fruit ondertussen in een wok de knoflook aan in een beetje zonnebloemolie. Voeg de blokjes boerenham en prei toe en wok dit op hoog vuur tot de prei zacht wordt.
 - Bak ondertussen een roerei van de losgeklopte eieren en voeg deze aan de ham en prei toe op het moment dat de prei zacht is.
 - Schep de gekookte mie uit de pan en doe deze bij de rest van de ingrediënten in de wok. Wok de mie een paar minuten op hoog vuur mee. Breng de bami op smaak met peper en zout.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 460 KCAL (1930 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 6 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 74 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!