Barbecue burger
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

Recept voor 5 hamburgers

  • 600 g rundergehakt
  • 5 hamburgerbroodjes
  • 5 plakjes cheddar kaas
  • Sla
  • Tomaat
  • Plakjes augurk
  • 3 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 2 augurkjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kruid het gehakt met 1 theelepel peper en 1 theelepel zout. Meng het goed door elkaar. Draai er ballen van en maak deze plat tot 5 burgers. Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.
  2. Voor de burgersaus meng je de mayonaise met de ketchup en mosterd. Rasp de 2 augurkjes door de saus en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de broodjes open en smeer ze aan beide kanten in met wat mayonaise.
  4. Gril de burgers om en om op hoog vuur op de barbecue tot een ze een kerntemperatuur van rond de 70 graden hebben bereikt. Gril de laatste minuut een plakje cheddar kaas mee.
  5. Gril de broodjes af op de barbecue.
  6. Beleg de broodjes met saus, sla, tomaat, burger en augurk.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!