Bavette met whipped ansjovisboter
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten
- Circa 600 g bavette, aan stuk
- 250 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 45 g ansjovis (+ olie)
Bereidingswijze
- Leg het vlees een halfuurtje van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Haal de bavette uit de verpakking. Dep droog met keukenpapier, kruid met peper en zout. Verhit een pan op hoog vuur en schroei de bavette kort aan beide kanten voor circa 2 minuten per kant voor een goudbruine korst. Leg in een ovenschaal, voeg een klont boter toe en laat voor circa 25 minuten garen in de oven tot een kerntemperatuur van 55 °C. Haal eruit en laat voor circa 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Mix de roomboter samen met de ansjovis (+ olie) voor circa 5 minuten op hoge stand tot een luchtige ‘whipped’ boter.
- Snijd tegen de draad in in plakjes. Leg op een mooi bord, zout na en maak af met de whipped ansjovisboter.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!