
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 runderspiesen (elk 100 g)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e275 g orzou005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 courgette, plakjes van 1 cmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g groene aspergetipsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 maiskolf, voorgegaard en in 4 stukken gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 rode puntpaprikau005cu0026rsquo;s, gehalveerd in lengte zonder zaadlijstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e230 g salsa verde, kant-en-klaar in een potje of blikje of zelf te bereiden (zie in dit recept)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e250 g rucolau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePitjes van halve granaatappelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eAluminiumfolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eSalsa verde (of kant-en-klaar)u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e20 g basilicumu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e20 g muntblaadjes (zonder steel)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003esap van 1 citroenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 ml olijfolie extra viergeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el kappertjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 ansjovisfiletu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ehalf teentje knoflooku005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet de barbecue aan voor directe garing en zet een pan op het vuur met ruim kokend water voor de orzo.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook de orzo gaar zoals op de verpakking staat. Meng, bij het afgieten van de orzo, 4 eetlepels olijfolie erdoorheen zodat het niet gaat plakken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGril de runderspiesen aan op de barbecue, elke kant ongeveer 1 tot 1,5 minuut. Haal de spiesen van de barbecue en pak ze losjes in met aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGril ondertussen de groenten gaar op de barbecue en verdeel deze over de orzo. Voeg tot slot de rucola en granaatappelpitjes toe met salsa verde eroverheen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 539 KCAL (2274 KJ), VET: 15 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD), EIWIT: 37 G, KOOLHYDRATEN: 61 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eZelf salsa verde maken?u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003cbr /u005cu003eMeng de ingrediu005cu0026euml;nten met een blender tot een gladde massa en breng het op smaak met zout.u005cu003c/pu005cu003e