BBQ runderspiesen met gegrilde groenten, orzo en salsa verde
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 runderspiesen (elk 100 g)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e275 g orzou005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e4 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 courgette, plakjes van 1 cmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g groene aspergetipsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 maiskolf, voorgegaard en in 4 stukken gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 rode puntpaprikau005cu0026rsquo;s, gehalveerd in lengte zonder zaadlijstu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e230 g salsa verde, kant-en-klaar in een potje of blikje of zelf te bereiden (zie in dit recept)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e250 g rucolau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePitjes van halve granaatappelu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eAluminiumfolieu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eSalsa verde (of kant-en-klaar)u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e20 g basilicumu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e20 g muntblaadjes (zonder steel)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003esap van 1 citroenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 ml olijfolie extra viergeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 el kappertjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 ansjovisfiletu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ehalf teentje knoflooku005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003e u005cu003c/pu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet de barbecue aan voor directe garing en zet een pan op het vuur met ruim kokend water voor de orzo.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook de orzo gaar zoals op de verpakking staat. Meng, bij het afgieten van de orzo, 4 eetlepels olijfolie erdoorheen zodat het niet gaat plakken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGril de runderspiesen aan op de barbecue, elke kant ongeveer 1 tot 1,5 minuut. Haal de spiesen van de barbecue en pak ze losjes in met aluminiumfolie.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGril ondertussen de groenten gaar op de barbecue en verdeel deze over de orzo. Voeg tot slot de rucola en granaatappelpitjes toe met salsa verde eroverheen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 539 KCAL (2274 KJ), VET: 15 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD), EIWIT: 37 G, KOOLHYDRATEN: 61 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eZelf salsa verde maken?u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003cbr /u005cu003eMeng de ingrediu005cu0026euml;nten met een blender tot een gladde massa en breng het op smaak met zout.u005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!