Belgische kalfslever met gebakken appel		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Gourmet/Fondue									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kalf									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
– 400 g kalfslever, plakjes
– 80 g bloem
– 2 stevige appels
– 3 eetlepels bakboter
– 20 g kervelblaadjes
– Peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de appels en maak met een meloenboor kleine bolletjes. Bak de bolletjes in een eetlepel bakboter in ongeveer 5 minuten gaar. Houd ze warm.
 - Kruid de kalfsleverlapjes met peper en zout. Leg de lever in de bloem en klop het af.
 - Smelt twee eetlepels bakboter in een pannetje. Als de boter goed heet is, bak de lever dan aan beide zijden ongeveer 3 minuten.
 - Serveer met appeltjes en wat kervelblaadjes.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 300 KCAL (1260 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 13 G (WAARVAN 5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 25 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!