Bieflapjes in sinaasappel-honingmarinade
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 4 bieflapjes of runder minute steaks
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Rasp de schil weg van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, honing, 1 eetlepel olie en peper en zout.
  2. Schep dit om met de bieflapjes en laat het vlees minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Bestrijk het vlees rondom met 1 eetlepel olie en rooster het boven het vuur in 2 minuten rondom bruin.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 250 KCAL (1050 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 10 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.