Bijgerecht: Parmezaanse geroosterde tomaten uit de oven		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Bijgerecht									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Lente									
							
							
Ingrediënten
- 4 grote rijpe tomaten, gehalveerd
 - 50 g panko
 - 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
 - 1 teentje knoflook, fijngesneden
 - 1 el olijfolie
 - 10 g verse basilicum
 - 10 g verse dille
 - peper en zout
 
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten
- Verwarm de oven op 220 graden.
 - Meng in een kleine kom panko, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, basilicum en dille.
 - Leg de gehalveerde tomaten in een ondiepe ovenschaal en breng het op smaak met peper en zout. Bedek de tomaten met het mengsel.
 - Bak de gepaneerde tomaten 10 tot 15 minuten of tot de kruimels lichtbruin zijn. Zorg ervoor dat de tomaten niet te lang in de oven staan, anders worden ze papperig.
 
Je kan dit bijgerecht ook op de bbq bereiden.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!