Boomstammetjes van gevulde kipfilet met ontbijtspek
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (200 g/stuk)
  • 200 g ontbijtspek, plakjes
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 verse dadels, in reepjes
  • 1 stronk bleekselderij, in flinterdunne ringetjes
  • 1 citroen

BENODIGDHEDEN SALADE

  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 stronken roodlof
  • 1 krop botersla
  • 75 g rucola
  • 100 g cherrytomaatjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de kipfilets over de lengte in, maar niet helemaal door. Klap ze open en besmeer de binnenkant royaal met de zachte geitenkaas. Verdeel de reepjes dadel en bleekselderij eroverheen en vouw ze weer dicht. Rasp over alle vier de kipfilets wat citroenschil.
  2. Leg per kipfilet 3 tot 4 plakjes ontbijtspek enigszins dakpansgewijs naast elkaar, leg de kipfilet erop en rol het geheel op. Herhaal dit met de andere drie kipfilets.
  3. Leg de filets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten krokant of korter tot het spek gaar is.
  4. Meng ondertussen de mayonaise met de Griekse yoghurt en gerookte paprikapoeder en breng dit eventueel verder op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de roodlof in de lengte in smalle repen en pluk de botersla grof. Meng beide met de rucola. Halveer de cherrytomaatjes en schep deze door de sla.
  6. Haal de kipfilets uit de oven en snijd ze in ‘boomstammetjes’. Zet op 4 borden elk 2 boomstammetjes, schep de salade erbij en besprenkel met de slasaus.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 511 KCAL (2143 KJ). VET: 26,2 G (WAARVAN 15,6 G ONVERZADIGD). EIWIT: 62,2 G. KOOLHYDRATEN: 5,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!