Borrelplank voor de feestdagen
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Borrel
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten
Carpaccio bonbon
- Carpaccio (dungesneden, rauwe runderlende)
- Rucola
- Balsamico
- Truffelmayonaise
- Pijnboompitten
- Zongedroogde tomaten
Kiplollies
- 18 drumsticks
- 18 plakjes ontbijtspek
- 50 g kiprub
- 200 ml barbecuesaus
- Lente-ui
- Chilipeper
- Sesamzaad
Beef tataki
- 275 g biefstuk
- Sojasaus
- Mirin (rijstwijn)
- Rijstazijn
- Sesamolie
- Limoensap
- Sesamzaad
- Krokante knoflook
- Bosui
- Kiemgroenten
Steak tartaar
- 400 g biefstuk
- 4 augurken, fijngesneden
- 2 tl kappertjes, fijngehakt
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 tl Dijonmosterd
- Tabasco naar smaak
- 1 tl Worcestershiresaus
- Zout en peper
- 4 eidooiers
Bao buns met pulled chicken
- 600-800 g kipdij
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 3 knoflooktenen, fijngesneden
- 1 tl oregano
- 1 tl komijn
- 2 tl suiker
- ½ tl zout
- 3-4 el diced chipotle peper
- 50 ml water
- Boa bun broodjes
- Avocado
- Sour cream
- Tomaat
- Koriander
- Jalapeño
- Limoen
- Sjalotjes
Bereidingswijze
Carpaccio bonbon
- Bekleed een klein schaaltje met vershoudfolie en leg er plakjes carpaccio in.
- Meng rucola met stukjes zongedroogde tomaat, balsamico, truffelmayonaise en pijnboompitten.
- Vul de carpacciobodem met deze salade en draai tot een bonbon.
- Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Haal uit de folie en serveer met extra rucola en balsamico.
Kiplollies
- Verwarm de barbecue tot 160°C. Snijd de onderkant van de drumsticks los en schraap de botjes schoon.
- Wikkel spek om elke drumstick en zet vast. Wentel in de rub.
- Rook 30 min op 110°C met convEGGtor.
- Verhoog naar 180°C en gaar tot 70°C kerntemperatuur.
- Doop in barbecuesaus en grill nog 5-10 min tot 74°C.
- Garneer met lente-ui, chili en sesam.
Beef tataki
- Schroei de biefstuk kort aan alle kanten in een hete pan.
- Laat 10 minuten rusten onder folie.
- Meng sojasaus, mirin, rijstazijn, sesamolie en limoensap tot een ponzu.
- Snijd de biefstuk flinterdun en leg op een bord.
- Schenk de ponzu erover en garneer met sesamzaad, knoflookcrisps, bosui en kiemen.
Steak tartaar
- Snijd de biefstuk zeer fijn maar niet tot puree.
- Meng met augurk, kappertjes en sjalot.
- Voeg mosterd, tabasco, Worcestershiresaus, zout en peper toe en proef.
- Vorm rondjes met behulp van een serveerring en leg er een eidooier bovenop.
Bao buns met pulled chicken
- Verwarm de barbecue indirect op 180°C.
- Doe kip, tomatenblokjes, sjalot, knoflook, oregano, komijn, suiker, zout, chipotle en water samen in de Dutch oven. Laat 2 uur zacht pruttelen met de deksel op de pan.
- Haal de deksel eraf en laat nog 30 minuten zacht indikken mét de kip erin, zodat de saus volledig in het vlees trekt.
- Trek de kip daarna met twee vorken uit elkaar en meng goed door de saus.
- Maak een salsa van fijngesneden tomaat, koriander, sjalotjes en jalapeño.
- Serveer de pulled chicken in gestoomde boa buns met avocado, salsa, sour cream en limoen.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!