Brisket van de barbecue
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

  • 1 kg brisket
  • Mosterd, welke jij lekker vindt
  • Peper en zout naar smaak
  • 500 ml appelazijn

Bereidingswijze

  1. Smeer de brisket aan beide kanten ruim in met mosterd en een goede laag peper en zout. Laat dit minimaal 2 uur marineren en de brisket tevens op kamertemperatuur komen.
  2. Stook je barbecue op tot 100 graden. Indien dit is bereikd, mag het vlees op de barbecue.
  3. Spray de brisket elk half uur in met appelazijn. Laat de brisket garen tot hij een kerntemperatuur van rond de 74 graden heeft bereikt.
  4. Haal de brisket van de barbecue. Spray hem nog een keer goed in en pak hem in met aluminiumfolie.
  5. Leg de brisket terug op de barbecue tot 'ie een kerntemperatuur van rond de 93 graden heeft bereikt.
  6. Laat het vlees minimaal 30 minuten ingepakt rusten voor je 'm aansnijdt.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!