Caesar salade met gegrilde kip van de barbecue
40-60 minuten
Grill/Barbecue
2 personen
Maaltijdsalade
Kip
Italiaans
Barbecue

Ingrediënten
Voor de kip
- 3 kipdijfilets
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikakruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout en peper
Voor de dressing
- 1 teen knoflook
- 1 el mosterd
- 3 stuks ansjovis
- 3 eieren (eigeel)
- 1 el worchestersaus
- 2 el olijfolie
- 100 g Parmezaanse kaas
- Citroensap
Voor de salade
- 1 krop romaine sla (of 2 kleine)
- Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- Zout en peper
- Croutons (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de kip met olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Laat minstens 15 minuten intrekken.
- Doe de ansjovis, knoflook, citroensap, worchestersaus, zout en het eigeel bij elkaar en blend dit. Voeg tijdens het blenden langzaam de olijfolie toe. Voeg als laatste de parmezaanrasp toe. Meng dit goed door elkaar.
- Grill de kip op directe hitte (±180 – 200°C), ongeveer 5 tot 6 minuten per kant, tot hij mooi goudbruin is en gaar (kerntemperatuur 75°C). Laat daarna even rusten en snijd in plakjes.
- Serveer op de salade en top af met wat extra Parmezaanse kaas.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!