Captain’s Dinner		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
							
Ingrediënten
- 400 g gerookte spekblokjes
 - 750 g kapucijners (blik of pot)
 - 3 uien, in ringen gesneden
 - Paar roosjes bloemkool
 - 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
 
Voor erbij: Piccalilly, augurkjes, Amsterdamse uitjes en mosterd
Bereidingswijze
- Giet de kapucijners af en spoel ze schoon.
 - Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit. Voeg de uien en de kapucijners toe en bak ze circa 4 minuten mee.
 - Strooi de fijngesneden prei erover en roer het geheel even door. Voeg de bloemkoolroosjes
toe en verwarm dit tot alles goed warm is. Serveer het gerecht met piccalilly, augurkjes, uitjes in het zuur en eventueel mosterd. 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 455 KCAL (1910 KJ). EIWIT: 24 G. VET: 25 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 28 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!