Coq au vin blanc met kippendij en gedroogd fruit
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Frans
Kerst

Ingrediënten

  • 800 g kippendij
  • 3 el olijfolie
  • 100 g spekblokjes
  • 2 grote rode uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 2 el bloem
  • 0,5 dl wittewijnazijn
  • 200 ml witte wijn
  • 250 ml gevogeltefond
  • 2 kaneelstokjes

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze in een braadpan in hete olie rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in hetzelfde vet de spekblokjes bruin.
  2. Haal de spekblokjes eruit en fruit opnieuw in dezelfde pan op laag vuur de ui en de knoflook glazig. Voeg gedroogde pruimen en abrikozen toe en bak het geheel nog een minuut.
  3. Roer er de bloem doorheen en bak even mee. Blus het geheel af met de wittewijnazijn, de wijn en de fond en roer dit goed door totdat een licht gebonden saus ontstaat.
  4. Leg de kippendij erin met de spekblokjes en voeg de kaneelstokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het (met de deksel op de pan) nog 20 minuten op laag vuur garen.
  5. Serveer het gerecht met pasta.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!