Côte de boeuf met citrusboter
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 2 côte de boeufs à 1 kilo (4 cm dik)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels grof zeezout

Voor de boter

  • 150 g gezouten boter
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Rasp van 1 citroen
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gemalen chilipeper
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • Bosje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi het met het zeezout.
  2. Meng de ingrediënten voor de boter en laat het geheel even intrekken.
  3. Leg het vlees op de barbecue en bak het twee keer 2 minuten per kant.
  4. Haal de côte de boeufs van de barbecue en laat ze even rusten in aluminiumfolie. De temperatuur loopt dan nog wat op.
  5. Serveer het vlees met de citrusboter.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!