Duizendpoot-knakworst met pastinaakpuree
20-40 minuten
Koken
4 personen
Tussendoortje
Varken
Nederlands
Kinderkeuken

Ingrediënten
- 4 Keurknakkers
- 3 pastinaken
- 1 l gro entebouillon
- 30 g roomboter
- Zigeunersaus of p aprikasaus (Keurslager)
- 8 rozijntjes
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snijd ze in plakken.
- Kook de pastinaken in de groentebouillon gaar in ongeveer 15 minuten. Giet het af en pureer ze met de roomboter met behulp van een staafmixer.
- Maal de zigeunersaus fijn en doe deze in een spuitzak, knip er een klein puntje vanaf om dunne sliertjes te spuiten.
- Verwarm de Keurknakkers en snijd iedere knakworst in stukjes van 1 cm.
- Leg de stukjes knakworst achter elkaar met ietsje ruimte ertussen in een bocht op de puree. Spuit ‘duizend’ pootjes naast de knakworst.
- Maak het af door op het voorste stukje knak worst 2 rozijntjes te plakken. Serveer het met de pas tinaak
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 296 KCAL (1238 KJ). VET: 15,4 G (WAARVAN 6,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 8,6 G. KOOLHYDRATEN: 26,2 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!