Flammkuchen met spek, feta en zoetzure rode ui		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Borrel									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
- 1 rol tante Fanny flammkuchendeeg (260 g)
 - 200 g crème fraîche
 - 100 g zure room
 - 125 g spekreepjes
 - 2 rode uien, in halve ringen
 - 1 el wittewijnazijn
 - 100 g feta
 - 1 el roze peperbessen
 - peper
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat. Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen toe. Roer de crème fraîche en de zure room door elkaar en besmeer hiermee het deeg. Voeg peper naar smaak toe.
 - Verdeel de spekreepjes eroverheen samen met de helft van de uienringen en verkruimel er de feta overheen. Bak de flammkuchen in 10 minuten gaar en krokant.
 - Schep de rest van de uienringen door de wittewijnazijn en verdeel dit over de flammkuchen. Garneer het geheel tot slot met de roze peperbessen.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 710 KCAL (2962 KJ). VET 47,2 G (WAARVAN 26,5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 38,6 G. EIWIT 29,9 G. VEZELS 5,4 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!