Gebakken appels met cheesecake en karamelsaus		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										6 personen									
							
										
							
								
										Nagerecht									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
6 appels
300 g roomkaas
50 g suiker
Het merg van 1 vanillestokje
1 ei
1 theelepel kaneelpoeder
100 ml karamelsaus
100 g notenmix
Bereidingswijze
Stap 1. 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de appels en hol ze uit.
Stap 2. 
Meng in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna de vanille, het ei en kaneelpoeder toe en roer dit goed door. Vul de appels voor ongeveer driekwart met dit mengsel.
Stap 3. 
Zet de appels in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de cheesecake is gestold. Laat de gevulde appels afkoelen tot kamer temperatuur. Giet er wat karamelsaus over en garneer met de noten.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!