
Ingrediënten
u005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eRendang u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 g kalfswang (of runderstoofvlees) in stukjes van 3-4 cmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el zonnebloemolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g geraspte kokosu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e95 g rendang vlees boemboe (specerijen- en kruidenpasta)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml kokosmelku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml runderbouillonu005cu003cbr /u005cu003e u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBloemkoolsteak u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kleine bloemkool, in plakken van 2-3 cmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el garam masalau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 ml olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el gefrituurde uitjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 takjes korianderu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eKokos Rendangu005cu003c/strongu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit de zonnebloemolie en bak de blokjes vlees stevig aan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg de boemboe, kokos, kokosmelk en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet het vuur laag en stoof het gerecht 3 uur met de deksel op de pan (en roer af en toe). Haal het laatste half uur de deksel van de pan om overtollig vocht te laten verdampen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBloemkooksteak u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 200u005cu0026deg; C en bekleed een bakplaat met bakpapier.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de olijfolie met de garam masala en smeer de plakken bloemkool hiermee in.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit een koekenpan en bak de plakken 3 minuten per kant.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de plakken op het bakpapier en verdeel de overgebleven marinade eroverheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGaar de bloemkoolsteaks circa 12 tot 15 minuten in de oven. Prik even met een vork of ze nog een bite hebben.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de steaks op de borden en verdeel er een schep rendang overheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak af met krokante uitjes en koriander.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003e