Gegrilde bloemkoolsteak met kokos-rendang
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Voorgerecht
Rund
Indonesisch
Winter

Ingrediënten

u005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eRendang u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 g kalfswang (of runderstoofvlees) in stukjes van 3-4 cmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el zonnebloemolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e75 g geraspte kokosu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e95 g rendang vlees boemboe (specerijen- en kruidenpasta)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml kokosmelku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml runderbouillonu005cu003cbr /u005cu003e u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBloemkoolsteak u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kleine bloemkool, in plakken van 2-3 cmu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el garam masalau005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e60 ml olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 el gefrituurde uitjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e3 takjes korianderu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eKokos Rendangu005cu003c/strongu005cu003e u005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit de zonnebloemolie en bak de blokjes vlees stevig aan.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg de boemboe, kokos, kokosmelk en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet het vuur laag en stoof het gerecht 3 uur met de deksel op de pan (en roer af en toe). Haal het laatste half uur de deksel van de pan om overtollig vocht te laten verdampen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003cstrongu005cu003eBloemkooksteak u005cu003c/strongu005cu003eu005cu003c/pu005cu003eu005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven voor op 200u005cu0026deg; C en bekleed een bakplaat met bakpapier.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMeng de olijfolie met de garam masala en smeer de plakken bloemkool hiermee in.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerhit een koekenpan en bak de plakken 3 minuten per kant.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de plakken op het bakpapier en verdeel de overgebleven marinade eroverheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGaar de bloemkoolsteaks circa 12 tot 15 minuten in de oven. Prik even met een vork of ze nog een bite hebben.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de steaks op de borden en verdeel er een schep rendang overheen.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak af met krokante uitjes en koriander.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!