Gemarineerde kipspiesjes met limoen		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Grill/Barbecue									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hapjes/Amuse									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
300 g kipfilet
3 eetlepels Cointreau
2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, gepeld en in vieren
1 rode peper, in ringetjes
1 bosje dragon, fijngesneden
Bereidingswijze
Stap 1. 
Snijd de kipfilets in niet te kleine stukken van gelijke grootte. Meng ze in een schaal met de Cointreau, het sap van 1 limoen en 2 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook, rode peper en dragon toe en schep dit goed door elkaar. Dek het af met huishoudfolie en laat het 2 uur marineren in de koelkast.
Stap 2.
Snijd de andere limoen in de lengte door en daarna in partjes. Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen.
Stap 3. 
Rooster de spiesjes in een grillpan ongeveer 3 minuten per kant en serveer ze met kant-en-klare satésaus of limoenmayonaise.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!