Geroosterde lamsrug met tomatenantiboise		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Braden									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Voorgerecht									
							
										
							
								
										Lam									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Winter									
							
							
Ingrediënten
- 2 lamsrugfilets
 - 2 kropjes little gem (kleine kropjes Romeinse sla, gewassen en gedroogd)
 - 2 grote vleestomaten (ontveld in blokjes gesneden)
 - 8 el extra vergine olijfolie
 - 1 el tomatenketchup
 - ½ citroen, uitgeknepen
 - 1 sjalot, gesnipperd
 - ½ bosje koriander, gehakt
 - ½ bosje basilicum, gehakt
 
Bereidingswijze
- Bestrooi de lamsrug met zout en peper. Braad rosé aan (circa 7 minuten) in een bakpan met de helft van de olijfolie.
 - Wikkel in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
 - Meng ondertussen de in blokjes gesneden tomaat met de resterende olijfolie, tomatenketchup, citroensap, sjalotje en kruiden, en breng deze antiboise op smaak met zout en peper.
 - Leg de slablaadjes in het midden van een diep rond bord. Snijd de lamsrug in plakjes en leg deze mooi op de sla. Schep ruim antiboise van tomaat over het lamsvlees.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!