In tomaat gestoofde kalfsschenkel		
	  				
							
								
										langer dan 60 minuten									
							
										
							
								
										Stoven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kalf									
							
										
							
								
										Overig									
							
										
							
								
										Zomer									
							
							
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels
 - 2 el olijfolie
 - 2 teentjes knoflook, geperst
 - 200 ml runderbouillon
 - 4 el panko (broodkruim)
 - rasp van 1 citroen
 - 250 g tomaten, ontveld en in stukken gesneden
 - 1 el gehakte peterselie
 - 2 el gedroogde marjoraan
 - 2 el suiker
 - peper en zout
 
Bereidingswijze
- Verwarm de BBQ tot 180 graden (direct garen).
 - Maak de saus door de stukken tomaat, samen met zout, peper, suiker en gedroogde marjoraan te koken.
 - Wrijf de kalfsschenkels in met olijfolie, bestrooi met zout en gril de kalfsschenkels aan beide kanten op de BBQ tot er grillstrepen ontstaan.
 - Breng de BBQ terug naar 140 graden en leg de kalfsschenkels in de dutch oven (of een gietijzeren pan met deksel). Schenk de tomatensaus erover, samen met de bouillon en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel op de BBQ 15 minuten sudderen zonder deksel.
 - Leg het deksel op de pan en laat het gerecht 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven.
 - Haal het deksel van de pan, bestrooi het vlees met broodkruim, gemengd met knoflook, citroenschil en de peterselie en laat de open pan nog 10 minuten in de BBQ staan.
 - Serveer met pasta of brood en een groene salade.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 270 KCAL (1135 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 12 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 12 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!