Gevulde gehaktballen met spinazie en roomkaas		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Gehakt									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
							
Ingrediënten
- 800 g half-om-halfgehakt
 - 1 ei
 - 20 g peterselie, fijngesneden
 - 60 g broodkruimels of paneermeel
 - 250 g roomkaas
 - 60 g fijngehakte spinazie, gekookt
 - 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 - 110 g mozzarella, fijngesneden
 - 4 eetlepels boter
 - 500 g sugo, gezeefde tomatensaus
 - Peper en zout
 
Bereidingswijze
- Meng het half-om-halfgehakt, ei, peterselie, paneermeel, zout en peper goed door elkaar.
 - Maak een gladde massa van de roomkaas, spinazie, knoflook en mozzarella.
 - Neem van het gehakt een deel ter grootte van een golfbal en druk die plat in de palm van je hand. Neem een eetlepel spinazieroomkaasmengsel en leg die in het midden van het vlees. Vouw de randen van het gehakt over het mengsel en rol het geheel tot een bal. Herhaal dit met het resterende vlees.
 - Bak in een pan op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut de gehaktballetjes in de uitgeschuimde boter en draai ze regelmatig om zodat ze rondom bruin worden.
 - Voeg de sugo-saus toe en roer voorzichtig. Laat het ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is.
 
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 620 KCAL (2605 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 43 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!