Gevulde pompoen		
	  				
							
								
										langer dan 60 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Gehakt									
							
										
							
								
										Internationaal									
							
							
Ingrediënten
- 1 hokkaidopompoen (1,5 kilo)
 - 300 g half-om-halfgehakt
 - 200 g kastanjechampignons
 - 1 el komijnpoeder
 - 2 grote uien
 - 2 goudreinetten
 - 4 teentjes knoflook, geperst
 - 4 eieren, losgeklopt
 - 2 tl rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
 - kokosolie
 - peper en zout
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 435 KCAL (1.825 KJ). VET: 25 g (WAARVAN 12 g ONVERZADIGD). EIWIT: 27 g. KOOLHYDRATEN: 23 g.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.
 - Maak de buitenkant van de pompoen schoon. Snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar dit. Haal met een lepel de pitten en het ruwe deel aan de binnenkant weg.
 - Snijd de ui in dunne halve ringen, de champignons in plakjes en de appels in blokjes. Bak de ui in twee eetlepels kokosolie glazig en laat dan de knoflook en champignons nog circa 3 minuten meebakken.
 - Voeg het gehakt, komijnpoeder, de appelblokjes en rozemarijn toe en bak dit circa 7 minuten onder voortdurend omscheppen. Laat het vervolgens 10 minuten afkoelen en voeg de eieren toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
 - Zet de pompoen op de bakplaat en vul deze met het gehaktmengsel. Zet het kapje erop en verwarm dit 60 minuten onderin de oven. Serveer de pompoen met rijst of aardappelpuree.
 
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!