Grootmoeders kippenpootjes		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Kip									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Herfst									
							
							
Ingrediënten
- 8 kippenpootjes, elk 140 g
 - 2 el boter
 - 2 el kipkruiden
 - 1 blokje runderbouillon
 - 250 ml water
 - 1 el maizena voor bruine saus
 
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan en kruid de kippenpootjes met de kipkruiden. Bak de pootjes mooi bruin.
 - Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
 - Haal de kippenpootjes uit de pan en bind de saus met maizena voor de bruine saus.
 - Serveer de kip en de saus met bloemkool en gebakken aardappeltjes. Net zoals oma.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 363 KCAL (1517 KJ). VET: 22 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). EIWIT: 39 G. KOOLHYDRATEN: 4 G.
TIP: Lekker met gebakken aardappeltjes en bloemkool.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!