Hollandse biefstuk met shiitake en oesterzwammen		
	  				
							
								
										0-20 minuten									
							
										
							
								
										Bakken									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Rund									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
							
Ingrediënten
4 Hollandse biefstukken van circa 150 g per stuk
zout en peper
3 el (vloeibare) boter
2 sjalotjes, gesnipperd
100 g shiitake, in plakjes
200 g oesterzwammen, in stukjes
Bereidingswijze
Stap 1
Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast en wrijf het in met zout en peper. Verwarm een eetlepel boter in de pan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de paddestoelen toe en laat circa één minuut meebakken.
Stap 2
Schep alles uit de pan en verwarm twee eetlepels boter. Bak op hoog vuur de biefstukken om en om bruin in circa 2 minuten per kant. Zodra het vlees omgedraaid wordt mogen de paddestoelen en uitjes weer in de pan om nog even mee te bakken. Serveer direct met een groene salade.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!