Hollandse worstspies met appel en Zeeuws spek		
	  				
							
								
										20-40 minuten									
							
										
							
								
										Wellen									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
4 barbecueworstjes
100 g Zeeuws spek in dunne plakjes
1 grote elstar appel
4 grote spiesen
Kwastje met olie
Bereidingswijze
Wel de worstjes 10 minuten in water tegen de kook aan. Snijd de worsten in 4 stukken. Was de appel en snijd hem in vieren, verwijder het klokkenhuis. Snijd de kwarten appel in 3 stukken en wikkel ze in een plakje spek. Rijg per spies 4 stukken worst en drie stukken appel om en om. Rooster ze op de barbecue in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Lekker met een beetje suikerstroop.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!