Italiaanse sukade met tagliatelle
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Italiaans
Winter

Ingrediënten

u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 kg sukadeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 el bloemu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e5 el olijfolieu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 rode uienu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e2 teentjes knoflooku005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 winterpeenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e250 g champignonsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e15 g verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e800 g tomatenblokjesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e70 g tomatenpureeu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml rode wijnu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e200 ml kalfsfondu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e400 g tagliatelleu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g Parmezaanse kaasu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003epeper en zoutu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVerwarm de oven op 120 graden. Bestrooi de sukade met peper, zout en bloem. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan en bak de sukade rondom bruin.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd de rode ui in halve ringen, de winterpeen en champignons in plakjes en pers de knoflook uit. Haal het vlees uit de pan en voeg 2 el olijfolie toe aan het braadvocht.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDoe de ui, knoflook, winterpeen en champignons in de pan en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat ook dit even meebakken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de sukade terug in de pan en voeg tomatenblokjes, rode wijn en kalfsfond toe, samen met de Italiaanse kruiden.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLaat het geheel met een deksel op de pan 3,5 uur garen in de oven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHaal de pan uit de oven en laat de saus in 20 minuten zonder deksel op de pan iets inkoken. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKook ondertussen de tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking en schep deze met het vlees in een diep bord. Rasp er tot slot de Parmezaanse kaas overheen.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1100 KCAL (4616 KJ). EIWIT: 73 G. VET: 41 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 95 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!