Buideltjes van parmaham en paddenstoelen
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten
- 8 gelijkmatige plakken parmaham, iets dikker dan normaal boterhambeleg
- 200 g gemengde paddestoelen
- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- zout en peper
- 4 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd
Voor de salsa
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn of frambozenazijn
- 2 el extra vergine olijfolie
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
- Veeg de paddestoelen schoon en hak ze zeer fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot goudbruin. Voeg de paddestoelen, knoflook en peterselie toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut. De paddestoelen mogen nog geen vocht afgeven. Breng op smaak met zout en peper en laat buiten de koelkast afkoelen in een vergiet.
- Doe alle ingrediënten voor de salsa in een mengbeker en maal kort met een staafmixer tot een smeuïge saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Leg op elk bord een blad ijsbergsla. Leg steeds twee plakken ham kruislings op elkaar en schep in het midden een vierde van de paddestoelen. Vouw de ham naar elkaar toe en vorm er een buideltje van.
- Leg de buideltjes op de sla en druppel er wat salsa langs. Lekker met vers gemaakte toast.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!