
Ingrediënten
u005cu003culu005cu003e u005cu003cliu005cu003e800 g kalfsborst of ander kalfsstoofvleesu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003ePeper en zoutu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBoteru005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 eetlepel vadouvan kruidenmixu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e300 ml kalfsfondu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e6 tenen knoflook, schoongemaaktu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e150 g kumquatsu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e12 dadels, gehalveerdu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e1 handsinaasappel in schijven gesnedenu005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003e100 g prei in fijne ringetjesu005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/ulu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSnijd het kalfsvlees in blokken van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eBak het vlees in 50 gram boter in een koekenpan om en om bruin.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eSchep het vlees in de tajine en bestrooi het met de vadouvan kruidenmix.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGiet er de fond overheen en steek de knoflooktenen in het vlees.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eHalveer de kumquats en steek die samen met de gehalveerde dadels ook tussen het vlees. Leg de schijven sinaasappel over het gerecht.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eZet de tajine met een sudderplaat ertussen op zacht vuur en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes stoven.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVoeg tot slot de preiringetjes toe en laat de tajine nog een half uur staan.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 415 KCAL (1745 KJ). EIWIT: 47 G. VET: 14 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e