Kalfsschnitzels met bloemkoolrijst en zoetzure saus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Winter

Ingrediënten

u005cu003cpu005cu003e- 4 kalfsschnitzels van 150 gu005cu003cbr /u005cu003e- Sap en schil van 2 limoenen, heel fijngerasptu005cu003cbr /u005cu003e- 5 teentjes knoflook, geperstu005cu003cbr /u005cu003e- 3 uien grofgesnedenu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eetlepels verse gember, in fijne reepjesu005cu003cbr /u005cu003e- 1 rode paprika, in reepjes gesnedenu005cu003cbr /u005cu003e- 1 theelepel lichte sojasausu005cu003cbr /u005cu003e- 1 eetlepel chilisausu005cu003cbr /u005cu003e- 1 theelepel tomatenpureeu005cu003cbr /u005cu003e- 1 eetlepel bruine suikeru005cu003cbr /u005cu003e- 100 ml Cream Sherryu005cu003cbr /u005cu003e- 2 stengels bosui, in schuine stukken gesnedenu005cu003cbr /u005cu003e- 1 eetlepel ras el hanout kruidenmixu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eierenu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eetlepels bruisend mineraalwateru005cu003cbr /u005cu003e- 200 g panko (Japans broodkruim)u005cu003cbr /u005cu003e- 400 g bloemkool, fijngemalen als rijst (in de keukenmachine) of te koop bij de supermarktu005cu003cbr /u005cu003e- Bosje koriander, fijngehaktu005cu003cbr /u005cu003e- Arachideolieu005cu003cbr /u005cu003e- Peper en zoutu005cu003c/pu005cu003e

Bereidingswijze

u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de kalfslapjes in een marinade van limoensap, 3 teentjes knoflook, verse koriander, 1 theelepel zout en 2 eetlepels arachideolie en laat dit een uur intrekken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak ondertussen de saus. Fruit de uien met de gember- en paprikareepjes 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg sojasaus, chilisaus, tomatenpuree, bruine suiker en 2 teentjes knoflook toe en verwarm het geheel zachtjes. Blus af met Cream Sherry. Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken nadat je de bosui er bovenop hebt gelegd. Zo behoudt deze zijn groene kleur.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDep de kalfslapjes droog en haal ze door de ras el hanout. Klop overtollig kruidenpoeder eraf.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKlop u005cu0026ndash; voor de luchtigheid u005cu0026ndash; de eieren los met het mineraalwater. Haal de lapjes door het eiermengsel en vervolgens door de panko. Druk de panko goed aan en laat het vlees even rusten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGiet een laag van 3 cm arachideolie in een pan en verwarm dit tot 180 graden. Bak hierin de schnitzels goudbruin in 6 minuten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVermeng de bloemkoolrijst met zout en kook deze in 7 minuten gaar in een kom in de magnetron op 800 Watt.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eServeer de kalfsschnitzels met een schijfje limoen, de saus en de bloemkoolrijst. Maak af met een toefje verse koriander en de limoenrasp.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 615 KCAL (2585 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 21 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 56 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!