
Ingrediënten
u005cu003cpu005cu003e- 4 kalfsschnitzels van 150 gu005cu003cbr /u005cu003e- Sap en schil van 2 limoenen, heel fijngerasptu005cu003cbr /u005cu003e- 5 teentjes knoflook, geperstu005cu003cbr /u005cu003e- 3 uien grofgesnedenu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eetlepels verse gember, in fijne reepjesu005cu003cbr /u005cu003e- 1 rode paprika, in reepjes gesnedenu005cu003cbr /u005cu003e- 1 theelepel lichte sojasausu005cu003cbr /u005cu003e- 1 eetlepel chilisausu005cu003cbr /u005cu003e- 1 theelepel tomatenpureeu005cu003cbr /u005cu003e- 1 eetlepel bruine suikeru005cu003cbr /u005cu003e- 100 ml Cream Sherryu005cu003cbr /u005cu003e- 2 stengels bosui, in schuine stukken gesnedenu005cu003cbr /u005cu003e- 1 eetlepel ras el hanout kruidenmixu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eierenu005cu003cbr /u005cu003e- 2 eetlepels bruisend mineraalwateru005cu003cbr /u005cu003e- 200 g panko (Japans broodkruim)u005cu003cbr /u005cu003e- 400 g bloemkool, fijngemalen als rijst (in de keukenmachine) of te koop bij de supermarktu005cu003cbr /u005cu003e- Bosje koriander, fijngehaktu005cu003cbr /u005cu003e- Arachideolieu005cu003cbr /u005cu003e- Peper en zoutu005cu003c/pu005cu003e
Bereidingswijze
u005cu003colu005cu003e u005cu003cliu005cu003eLeg de kalfslapjes in een marinade van limoensap, 3 teentjes knoflook, verse koriander, 1 theelepel zout en 2 eetlepels arachideolie en laat dit een uur intrekken.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eMaak ondertussen de saus. Fruit de uien met de gember- en paprikareepjes 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg sojasaus, chilisaus, tomatenpuree, bruine suiker en 2 teentjes knoflook toe en verwarm het geheel zachtjes. Blus af met Cream Sherry. Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken nadat je de bosui er bovenop hebt gelegd. Zo behoudt deze zijn groene kleur.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eDep de kalfslapjes droog en haal ze door de ras el hanout. Klop overtollig kruidenpoeder eraf.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eKlop u005cu0026ndash; voor de luchtigheid u005cu0026ndash; de eieren los met het mineraalwater. Haal de lapjes door het eiermengsel en vervolgens door de panko. Druk de panko goed aan en laat het vlees even rusten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eGiet een laag van 3 cm arachideolie in een pan en verwarm dit tot 180 graden. Bak hierin de schnitzels goudbruin in 6 minuten.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eVermeng de bloemkoolrijst met zout en kook deze in 7 minuten gaar in een kom in de magnetron op 800 Watt.u005cu003c/liu005cu003e u005cu003cliu005cu003eServeer de kalfsschnitzels met een schijfje limoen, de saus en de bloemkoolrijst. Maak af met een toefje verse koriander en de limoenrasp.u005cu003c/liu005cu003eu005cu003c/olu005cu003eu005cu003cpu005cu003eu005cu003csmallu005cu003eVOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 615 KCAL (2585 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 21 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 56 G.u005cu003c/smallu005cu003eu005cu003c/pu005cu003e