Ingrediënten
– 4 kalfsschnitzels van 150 g
– Sap en schil van 2 limoenen, heel fijngeraspt
– 5 teentjes knoflook, geperst
– 3 uien grofgesneden
– 2 eetlepels verse gember, in fijne reepjes
– 1 rode paprika, in reepjes gesneden
– 1 theelepel lichte sojasaus
– 1 eetlepel chilisaus
– 1 theelepel tomatenpuree
– 1 eetlepel bruine suiker
– 100 ml Cream Sherry
– 2 stengels bosui, in schuine stukken gesneden
– 1 eetlepel ras el hanout kruidenmix
– 2 eieren
– 2 eetlepels bruisend mineraalwater
– 200 g panko (Japans broodkruim)
– 400 g bloemkool, fijngemalen als rijst (in de keukenmachine) of te koop bij de supermarkt
– Bosje koriander, fijngehakt
– Arachideolie
– Peper en zout
Bereidingswijze
- Leg de kalfslapjes in een marinade van limoensap, 3 teentjes knoflook, verse koriander, 1 theelepel zout en 2 eetlepels arachideolie en laat dit een uur intrekken.
- Maak ondertussen de saus. Fruit de uien met de gember- en paprikareepjes 8 minuten tot ze zacht zijn. Voeg sojasaus, chilisaus, tomatenpuree, bruine suiker en 2 teentjes knoflook toe en verwarm het geheel zachtjes. Blus af met Cream Sherry. Laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken nadat je de bosui er bovenop hebt gelegd. Zo behoudt deze zijn groene kleur.
- Dep de kalfslapjes droog en haal ze door de ras el hanout. Klop overtollig kruidenpoeder eraf.
- Klop – voor de luchtigheid – de eieren los met het mineraalwater. Haal de lapjes door het eiermengsel en vervolgens door de panko. Druk de panko goed aan en laat het vlees even rusten.
- Giet een laag van 3 cm arachideolie in een pan en verwarm dit tot 180 graden. Bak hierin de schnitzels goudbruin in 6 minuten.
- Vermeng de bloemkoolrijst met zout en kook deze in 7 minuten gaar in een kom in de magnetron op 800 Watt.
- Serveer de kalfsschnitzels met een schijfje limoen, de saus en de bloemkoolrijst. Maak af met een toefje verse koriander en de limoenrasp.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 615 KCAL (2585 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 21 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 56 G.