Kerstquiche met roquefort en peer		
	  				
							
								
										40-60 minuten									
							
										
							
								
										Oven									
							
										
							
								
										4 personen									
							
										
							
								
										Hoofdgerecht									
							
										
							
								
										Varken									
							
										
							
								
										Nederlands									
							
										
							
								
										Kerst									
							
							
Ingrediënten
- 100 g gerookte spekreepjes
 - 270 g bladerdeeg (rol)
 - 1 el paneermeel
 - 125 g champignons, in plakjes
 - 4 eieren
 - 125 ml kookroom
 - 2 Conference peren
 - 100 g roquefort
 - 1 takje rozemarijn (garnering)
 - 1 takje rode besjes (garnering)
 - Boter (om in te vetten)
 - Taartvorm (diameter van 20 cm)
 
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Vet de taartvorm in en bekleed deze met bladerdeeg tot en met de opstaande rand. Prik wat gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
 - Bak de spekreepjes in een anti-aanbakpan en voeg de champignons toe. Bak het geheel 5 minuten en laat het uitlekken in een zeef.
 - Klop de eieren los met de kookroom. Was de peren en snijd ze in dunne plakken waarbij je de peervorm in z’n geheel blijft zien.
 - Schep het spekmengsel door de losgeklopte eieren met kookroom en giet het in de bakvorm.
 - Verkruimel er de roquefort overheen en leg de plakjes peer er in een cirkel bovenop. Bak de quiche 35 minuten in de oven. Garneer met rozemarijn en rode besjes.
 
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 814 KCAL (3380 KJ). VET: 61,5 G (WAARVAN 26,2 G ONVERZADIGD). EIWIT: 25,2 G.KOOLHYDRATEN: 38,0 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
			In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!